Loading....

Möte för volontärer och likasinnade i antikrigskommittén "Russians Against War"

Den 21 augusti klockan 15:00 ägde ett möte med volontärer och likasinnade av Antikrigskommittén rum i Stockholm. En vänlig stämning är en nödvändig början på alla gemensamma aktiviteter, och det är underbart att vi hade en sådan stämning med er.

Vi började mötet med att lära känna varandra. Vi har alla olika bakgrunder och historier som ledde oss till Sverige, men det var fantastiskt att se att vi alla är förenade av viljan att skapa och utveckla en antikrigsrörelse. Vi diskuterade också en samlad vädjan till Sveriges UD i frågan av visum för ryska medborgare, samt vår nästa protestaktion som ägde rum den 3 september.

Vad innebär det att "bli en officiell medlem av Antikrigskommittén"?
Vi har nyligen registrerat en ideell organisation (NPO) ”Ryska Antikrigskommittén i Sverige”, vilket ger oss många möjligheter:
- samarbete med organisationer i Sverige och utomlands;
- uthyrning av lokaler för evenemang;
- möjligheten att ansöka om bidrag;
- nya kontakter med kända profiler;
- och mycket mer.
Ni kan lära mer om vår organisations regler i våra ㅤstadgar.
✔️ Möten för medlemmar i organisationen kommer att hållas regelbundet, minst varannan månad. Ni får även möjlighet att välja styrelsemedlemmar eller själva bli nominerad till denna post.
✔️ Årlig medlemsavgift: 200 kr för de som har ett jobb och 100 kr för studenter och de utan jobb. Dessutom får varje medlem i rörelsen ett av våra märken i present!
✔️ För att bli medlem i Antikrigskommittén behöver ni fylla i ett frågeformulär och betala en årsavgift. För närvarande kan ni endast betala avgiften fysiskt på våra möten, men inom en snar framtid kommer vi att lägga till möjligheten att betala online.

Vårt nästa möte ska hållas i början av oktober. För alla kommittémedlemmar som fyllt i frågeformuläret och betalat medlemsavgiften skapade vi en chatt där ni kan diskutera aktuella frågor, komma upp med nya idéer och bara fortsätta lära känna varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *