Loading....

Evenemang

Ett av våra mål är att förena människor som är emot kriget som Ryssland startat, både i Sverige och i hela världen. Vi tror att etablering av horisontella kopplingar, ömsesidig hjälp och stöd är nyckelelementen när man ska utforma ett sammansvetsat samhälle som kan uppnå gemensamma mål och förändring. Därför anordnar vi regelbundna träffar och evenemang som är öppna för alla som vill komma. Man kan komma själv, med sin familj, sina kompisar och husdjur. Kommande evenemang hittar ni på vår hemsida eller på våra sociala medier.

Protestaktioner och demonstrationer

Så länge det i Ryssland är straffbart att organisera och delta i protestaktioner, utnyttjar vi vår rätt till allmänna sammankomster i Sverige. Vår kommitté brukar anordna protestaktioner, performanser och installationer. Vi brukar också bjuda in olika talare, ge intervjuer till svensk media och delta i externa protestaktioner.

Kom på vår kommande protestaktion med eller utan banderoll, bara för att lyssna eller uttrycka sin åsikt. Ju flera vi är desto mer märks vi.

Möten mellan volontärer och kommittémedlemmar

Om ni har idéer som ni vill implementera, information som ni vill dela eller bara en önskan om att hjälpa till, då kan ni bli volontärer eller gå med i vår antikrigskommitté. Det kommer att ge er möjlighet att delta i vår styrelse, föreslå nya projekt och implementera dem med vårt stöd. Vi anordnar ofta möten där ni kan lära känna nuvarande volontärer och medlemmar i kommittén, ta reda på mer om oss, diskutera era förslag och bara umgås med likasinnade.

Brevskrivningskväll till politiska fångar

Vi brukar mötas för att skriva brev till politiska fångar i Ryssland och Belarus. Att få brev betyder det att man är ihågkommen, att man följer personens öde. Denna ström av brev ses av personalen på fängelset eller häktet - för dem är det ett tecken att man inte får skada eller döda en människa. Brev till politiska fångar är en särskild genre och vi är bra på den. Vi kommer att föreslå vem man kan skriva till och hur man kan göra det samt svara på eventuella frågor. Om ni är rädda att signera breven med ert namn kan man skriva anonymt. Det är inte straffbart, helt säkert och väldigt viktigt åtminstone för några människor.