Loading....

Brevskrivningskväll till politiska fångar

Brevskrivningskväll till politiska fångar.

21 augusti kl. 16:00 ordnar vi i Stockholm en brevskrivningskväll till politiska fångar.
Plats: Heleneborgsgatan 7 (på dörren finns vår logo).
Anmälan krävs för deltagande.

Det är viktigt att skriva brev till politiska fångar. Om fången får brev, visar det att man minns hen, och man följer hens öde. Anställda i fängelse och häkten ser strömmen av brev, vilket är en signal för dem att man inte får lemlästa eller mörda fången. Det är ett stort stöd också för att ibland är breven praktiskt taget den enda förbindelsen till den yttre världen. Man kan skriva om vad som helst: om naturen, filmer, böcker, resor, ett nytt jobb. Det är viktigt för en person i fångenskap att få nyheter, få nya känslor, ämnen att diskutera. Det är trevligt att få vykort från fjärran.

Vi har instruktioner ,för er som aldrig har skrivit till politiska fångar förut, och har du några frågor, besvarar vi dem gärna på mötet.
Titta här för att se hur brevskrivningskvällen i juni gick till.

Vi har förberett all nödvändig material. Allt du behöver göra är att komma på plats och lägga ner lite värme och hopp för dem som behöver det.

Det är viktigt att tillägga att det här är en verksamhet för vilken man inte blir förföljd och inte behöver dina personuppgifter. Om du är rädd för att utföra aktivism på gator eller nätet, kan det här vara ett sätt att stöda som passar dig!

https://fb.me/e/3uTDrOXQM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *