Loading....

Självständighet från imperiet

12 juni 1990 antogs Ryska socialistiska federativa sovjetrepublikens deklaration till självstyre, det vill säga Ryska federationen bildandes. I folkmun brukar dagen kallas “självständighetsdagen”. Det är inte inkorrekt: den dagen fastslogs ju avsikten att grunda en ny rättsstat på ruinerna av den förfallande Sovjetunionen, där alla levde enligt förordning av gubbar i Politbyrån.

Den här dagen uppmanar vi er att delta i vår protestaktion "Självständighet från imperiet". Vi måste få tillbaka det som tillhör oss, vårt land, vår frihet från Putinrysslands nya Politbyrå. Vad betyder självständighet från imperiet?

  • Ukraina måste få all hjälp som behövs för att blir av med Putinrysslands imperialistiska politik och få tillbaka alla ockuperade områden, inklusive Krim.
  • Ryssland måste bli en verklig federation av fria folk, inte bara nominellt. Rysslands regioner har rätt att själva fördela sin budget, utveckla sin ekonomi och arbeta för sin befolknings välfärd och inte bara skicka alla insamlade skatter som en tribut till tsaren i Moskva.
  • Vi måste alla börja prioritera mänskliga liv, åsiktsfrihet, en människas rättighet att förverkliga sig själv, istället för landets påhittade “storhet och makt”. Imperiets narrativ har ingen plats i 21:sta århundradet.

Vår protestaktion är en del av den världsomfattande ryska antikrigsrörelsen och aktioner kommer att hållas i över 30 städer över hela världen. Kom du också!

Vill det eller er - imperiet kommer att falla.

📍 11 juni, kl 14:00
📆 Norrmalmstorg

One thought on “День независимости от империи

  1. Pingback: TEST - Russie-Libertés

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *