Loading....

Ryska arméns krigsbrott i Ukraina

Vi har ofta hört talas om ryska arméns många krigsbrott i Ukraina sedan den fullskaliga invasionen började. Vad exakt kan klassas som ett krigsbrott? Hur skiljer sig det från krigets regler? Varför utfärdade den internationella brottmålsdomstolen en arrestorder på Putin och var kommer han att dömas om han blir arresterad?

Dessa och många andra frågor kommer Yurii Bilous att besvara. Yurii är en advokat från Kiev som redan från början av den fullskaliga invasionen samlar information om ryska arméns krigsbrott i Ukraina. Utöver det representerar Yurii offer för krigsbrott i domstolar och deltar i internationella arbeten för att förbereda den särskilda tribunalen för Putin och hans omgivning.

Om allt detta berättar han på ett intressant sätt på sin Tiktok.

Kommitténs medlemmar och anhängare får en unik möjlighet att få höra om detta tunga arbete från första hand, och ställa frågor.

Välkommen till föreläsningen:

📍 Zoom (online)
🕒 8 juni 18:30

OBS! För att delta, måste du anmäla dig här.
Länken till evenemanget skickas till alla anmälda dagen före föreläsningen. Evenemanget är på ryska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *