Loading....

Barnen i FSBs fångenskap

Sedan början av det rysk-ukrainska kriget har nästan 20 000 ukrainska barn flyttats till barnhem i Ryssland. Många av dem blev tvångsseparerade från sina föräldrar och deras papper förlorades medvetet. Ryska myndigheter förtsätter att ljuga till barnen och säger att ukrainska föräldrar glömde bort dem, ingen letar efter dem och att de borde vara evigt tacksamma för att Ryssland “räddade” dem. Denna monstruösa situation får inte gå obemärkt förbi! Antikrigskommittén i Sverige genomför tillsammans med andra antikrigsrörelser runt om i världen_en rad protester för att uppmärksamma tvångsdeportering av ukrainska barn och total godtycke mot barn i Ryska federationen.

Våra krav:

  • Vi uppmanar den svenska regeringen att bekräfta sin beredskap att följa normerna i Romstadgan och att verkställa den order som utfärdats av domstolen - att arrestera V. Putin och M. Lvova-Belova om dem befinner sig i Sverige.
  • Vi uppmanar ICC att fortsätta undersöking och identifiera alla förövare som är involverade i utvisningen av ukrainska barn.
  • Vi uppmanar UNICEF och FN:s kommitté för barnets rättigheter att ta itu med de många repressiva åtgärder som tillämpas på alla barn i Ryska federationen, inklusive förföljelsen av oliktänkande och militariseringen av skolundervisning.

22 april kl 12:00 på Gustav Adolfs Torg, samlas vi och högljutt deklarerar våra krav.

Kom och protestera med oss!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *