Loading....

Demonstration till stöd för politiska fångar

Ryska staten fortsätter sin blodiga slakt i Ukraina, samtidigt som hela ryska säkerhetsapparaten används för att skrämma alla dem som inte håller med.

Aleksandra Skochilenko, Aleksej Gorinov, Ilja Jashin, Aleksej Navalnyj – och 250 andra personer har åtalats nu för sina uttalanden mot kriget. Fler än 20 000 personer har hållits fängslade efter gatuantikrigsprotester sedan kriget började. Många människor hotas eller tvingas att lämna landet.

Allt detta är en del av Putins plan som handlar om att bygga ett nytt totalitärt system, där fångar kan skickas i tiotusentals till slagfält som kanonmat, och alla oliktänkande kriminaliseras, såsom det var under Stalins Gulag.

Den 21 januari uppmanar vi alla att komma och delta i vår demonstration mot kriget i Ukraina och mot förtryck i både Ryssland och Belarus. Vår demonstration är en del av en internationell protest som genomförs av ryska antikrigsrörelser runt om i världen, i fler än 30 länder samtidigt.

Режим в России должен быть повержен, а война в Украине немедленно прекращена. Все политические заключенные должны быть освобождены, а военные преступления — расследованы. Нет ГУЛАГу, НЕТ ВОЙНЕ!

Vi samlas i Stockholm kl. 12:00 på Sergels Torg den 21 januari.

I Göteborg kl. 14:00 på vid Stora Teatern, Kungsparken, 1.

В Malmö в 14:00 на Gustav Adolfs Torg.

Kom och protestera med oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *