Loading....

Efter Pride paraden fick vi priset för den bästa ekipage

Vi vill uttrycka stort tacksamhet till paradens organisatörer och jurymedlemmar för visat uppmärksamhet för HBTQI+ personers svåra ställning i Ryssland, vilket vi ville lyfta genom vårt deltagande i paraden. Vi hoppas att denna nominering är ett tecken på att det fria europeiska samhället är redo att hjälpa HBTQI+ ryssar, som inte kan existera i Ryssland under Putins regim.

Från sociala medier fick vi veta att ett liknande pris fick också den ukrainska organisationen Kyivpride. Vi är övertygade om att organisatörerna hade goda avsikter, men vi är medvetna om kontroversen i ett sådant beslut och att det kan vara mycket smärtsamt för många ukrainare som lider av det pågående kriget som börjades av den ryska staten. Därför röstade våra medlemmar om huruvida vi borde ta emot priset. Efter omröstning valde vi att inte ta emot priset.

Antikrigskommittén i Sverige “Russians Against War” anser sig vara representanter för det ryska civilsamhället och successivt uppträder mot Rysslands nuvarande kriminella Putinregim. Vårt grundläggande syfte för deltagande i paraden var att dra till uppmärksamhet för inskränkning av HBTQI+ personers rättigheter i Ryssland, och vi är tacksamma för att Prides organisatörer uppskattade våra strävanden. Vi anser, att vi har uppnått vårt mål.

Vi ber er att fortsätta sprida information och dra till uppmärksamhet till internationella människorättsorganisationer, samt stödja Centre T:s och liknande organisationers arbete för att hjälpa transpersoner i Ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *