Loading....

Sorgdagen

Putins regim har spenderat senaste 20 år för att transformera Segerdagen (hylning av en seger över nazismen) till en hyllning av rysk revanschism och imperialism. Idag blev Segerdagen mer av en Sorgdag då Ryssland blev en semi-totalitär stat som begår monstruösa brott i Ukraina varje dag, medan alla som visar motstånd inom landet förföljs av allt mer absurda och blodtörstiga lagar. 

Redan från början av den fullskaliga invasionen av Ukraina ökade rysk propaganda sina försök att presentera detta krig som en fortsättning på andra världskriget, både genom att kalla den ukrainska regeringen för nazister såväl som genom att blanda de krigsvänliga symbolerna (mest anmärkningsvärt är den inhemska ryska bokstaven Z, som inte alls liknar hälften av ett hakkors ¯\_(ツ)_/¯) med de från andra världskriget.

Den 9 maj kl 18:00 samlas vi framför den ryska ambassaden, på Fria Ukrainas Plats, där vi kommer att hålla en protest samt presentera en antikrigsinstallation och återigen upprepa högt våra krav:

  • Sluta köpa gas från Putinregimen (ja, det köps fortfarande)
  • Inför nationella D-visum för antikrigs- och andra oppositionella aktivister från Ryssland
  • Genomföra en utredning och sluta sponsra personer med ryskt medborgarskap som är involverade i arbete för Rossotrudnichestvo och andra ryska statliga strukturer

Kom och protestera med oss!

One thought on “День Беды

  1. Pingback: Международная акции памяти и скорби - La Asociación de Rusos Libres

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *