Loading....

Antikrigskommittén är tacksam till de länder som tog emot ryska medborgare på flykt från Putins mobilisering 

Sedan September 21 när Vladimir Putin meddelade att en partiell mobilisering skulle äga rum i Ryssland har tusentals ryska medborgare som inte vill delta i det ryska kriget mot Ukraina tvingats lämna landet. Enligt Forbes,cirka 700 000 människor har lämnat Ryssland sedan mobiliseringen började. Huvudflödet av potentiella rekryter strömmade till grannländerna. Det ledde till långa köer vid gränsövergångarna av Rysslands landgräns med Georgien, Kazakstan och Mongoliet. 

Antikrigskommittén i Sverige "Russians Against War" uttrycker sin tacksamhet till regeringarna i länderna som välkomnade ryska medborgare på flykt från mobiliseringen. Som en del av detta initiativ skickade vi också tackbrev till Georgiens, Kazakstans och Mongoliets ambassadörer, länder som har tagit emot tusentals ryska medborgare och vars folk har gett enorm hjälp till människor som vägrat delta i Putins krig.

Tack så mycket! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *