Loading....

Om rysk ambassad i Sverige

Det är ingen hemlighet att ryska ambassaden i Sverige aktivt stödjer Putin och hans krig i Ukraina. Ambassadens medarbetare sprider inte bara propagandan och lögnerna i Sverige, de ser ut att även privat, varandra emellan, glädjas åt de oskyldiga offren och sönderbombade ukrainska städer. Vi fick nyligen bilderna från det offentliga mottagningsrummet hos konsulatavdelningen på ambassaden i Stockholm: på den första ser vi den ryska flaggan och den svart-orangea ”georgievskaja” bandet som har blivit en symbol för invasionen och Rysslands förbrytelser i Ukraina. På den andra bilden – en tavla dedikerad en utställning ”Genom DonbaZZ ögon” («ГлаZами Донбасса» i original) som ägde rum i staden Sevastopol på den ockuperade Krymhalvön i maj i år. Och – finstilt – en kommentar om och från ”utställningen”:

”Ritningar utförda av RT:s (reds. anm. ”Russia Today”) krigskorrespondent ㅤGleb Erveㅤ från utställningen ”Genom DonbaZZ ögon” som ägde rum i Sevastopol. Konstnärens egna ord:

”En korrespondent på frontlinjen har två förpliktelser samtidigt. Den första är att snabbt förmedla objektiv information om vad som händer.

Dessutom, skapar vi en kulturell kanon. Det är mycket viktigt för oss att i kulturen reflektera de sätten att leva våra liv på - att leva ädelt, väl, riktigt - så att våra ättlingar har de rätta riktlinjerna, den rätta vägen. För att det här utrymmet ska bli fyllt med något kreativt, och inte med vad det ukrainska statskapet erbjuder idag.”

Ritningarna föreställer idealiserade krigare-mördare från den ryska armén och även bokstaven V, som tillsammans med Z fick namnet ”den nya svastikan”. Betydelsen av dessa är inte helt klart, men både V och Z pryder ryska militärfordonen i Ukraina samt används som symboler för stöd till kriget och aggressionen.

Vi vill påminna att enligt svenska Säkerhetspolisen är ㅤvar tredje rysk diplomat i Sverige i själva verket underrättelseofficer. Som vi gjorde sedan krigets början så uppmanar vi Sverige att utvisa dessa diplomater för att förhindra att de fortsätter sprida propagandan och hatet i det svenska samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *