Loading....

Antikrigskommitténs aktioner mot mobiliseringen

Sedan kungörelsen av mobiliseringen i Ryssland, har vår kommitté talat mot den och uttryckt stöd mot ryssar som vägrar att delta i lagvidriga kriget. I den här videon ser vi Sonjas, en av våra aktivister, dag. Hon berättar om laglösheten i mobiliseringen, och förföljelsen av fritänkande ryssar, hon besökte den ryskspråkiga radiostationen Echo Sthlm, var på svensk teve, framförde ett tal på den veckovisa demonstrationen i stöd för Ukraina på Norrmalmstorg i centrum av Stockholm. En av de centrala teman i Sonjas tal - införandet av humanitära visum i Sverige för ryssar som flyr från kriget.

Vår nästa aktion är att träffas för ännu en demonstration i Fria Ukrainas plats bredvid Rysslands ambassad på torsdag, 29 september klockan 18. Vi väntar oss alla som vill säga emot kriget, mobiliseringen och de olagliga folkomröstningarna.

Till dess kan ni läsa vårt brev till Utrikesministeriet och Justitieministeriet i Sverige med begäran att erbjuda asyl till ryssar som blir förföljda på grund av sin inställning till kriget: https://www.russiansagainstthewar.se/russian-activist-visa-letter/

Ni kan också lyssna på Echo Sthlm på tisdagar och torsdagar kl. 22:00 (på ryska): https://echosthlm.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *