Loading....

Uttalandet angående visumrestriktioner för ryska medborgare

Nu pågår en aktiv diskussion om ett eventuellt förbud mot utfärdande av Schengenvisum till medborgare i Ryska federationen, och vi anser att det är nödvändigt att uttrycka vår åsikt.

Huvudmålen för vår rörelse är att stödja Ukraina, såväl som stödja alla ryssar som delar vår syn på denna situation och våra värderingar. Vi förstår att initiativtagarna till visumförbudet på olika nivåer i EU har liknande motiv som våra, men vi tror samtidigt att sådana metoder kan ha en helt motsatt effekt i praktiken.

Det kommer att bli mycket svårare för aktivister och människorättsförsvarare som behöver lämna Ryska federationen på grund av hotet mot deras liv och hälsa. Dessutom kommer visumförbudet att användas av Putins propaganda för att skapa bilden av "diskriminerade" ryssar. Möjligheten att besöka EU-länder är inte ett privilegium i detta sammanhang, utan ett sätt för människor att se och känna hur verkligheten skiljer sig från den bild som propagandan påtvingat dem inom Ryska federationen. Och om de berövas denna möjlighet, så ökar risken på lång sikt att den nuvarande regimen får ännu fler anhängare. Vi vill att det ska vara precis tvärtom. En bred antikrigsrörelse av ryssar och alla rysktalande är också nödvändig för att få ett slut på kriget, liksom bistånd till Ukraina på den militära fronten. Följ annonseringen av våra evenemang och var med, vi behöver verkligen er!

2022-08-11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *